11. Juli 2020 · Kommentieren · Kategorien: Bitcoin

Belangrijke hoogtepunten:

  • Bitcoin zag een kleine prijsverhoging van 1% deze week, omdat de cryptocurrency blijft stuiteren tussen de grenzen van de driehoek.
  • De cryptokringen braken onlangs niet boven de bovengrens van de driehoek, omdat ze lager in de ondergrens van de driehoek kwamen.
  • Een doorbraak boven de bovengrens zou BTC in staat stellen om een nieuwe duw te geven in de richting van het $10.432 niveau (2020 hoog).

Bitcoin BTC, -0,24% is gevangen in een symmetrisch driehoekspatroon voor de gehele periode van juni 2020. De munt was begin juni niet in staat om boven de bovengrens van de driehoek te breken, waardoor de munt de hele maand door kon rollen en naar beneden ging. Eind juni handelde BTC aan de ondergrens van de driehoek op weg naar juli.

Toen juli begon te handelen, bleef BTC handelen aan de ondergrens van de driehoek tot het verder omhoog stuiterde vanaf hier. Drie dagen geleden stuiterde BTC hoger toen het de bovengrens van deze driehoek bereikte. Het was niet in staat om erboven te breken bij deze poging, waardoor het in de steun aan de onderkant van de driehoek ging rollen.

Een uitbraak in de richting van de bovenkant van deze driehoek zou de BTC-stieren zeker helpen om een bullish run hoger te trappen in de hoge prijs van 2020 op ongeveer $10.432.

Interessant is dat de markten nog steeds beïnvloed lijken te worden door de COVID-19 pandemie. Alleen al deze week hebben de V.S. een nieuw eendagsrecord gevestigd, omdat het in 60.000 gevallen per dag werd geklokt. Bij de aankondiging van dit nieuwe record daalde de Dow Jones Industrial Average met 1,4% en de SPX 500 met 0,6%. Dit komt omdat, naarmate het aantal gevallen blijft stijgen, de vrees bestaat dat verdere bedrijfssluitingen een nieuwe mate van onzekerheid in de markt veroorzaken.

Tegelijkertijd is er positief nieuws waar we parallellen mee kunnen trekken. De prijs van goud is onlangs voor het eerst sinds de door COVID veroorzaakte recessie rally boven het niveau van $1.800 gesprongen. Dit is een veelbelovend teken voor safe-haven activa, omdat het laat zien dat ze vrij snel herstellen naar de pre-coronavirus pandemie niveaus.

Zoals we weten, beschouwen veel beleggers de eigenschappen van Bitcoin Loophole vaak als vergelijkbaar met die van goud. Bloomberg-analist Mike McGlone verklaarde zelfs dat de 52 weken durende correlatie tussen Gold en BTC zijn hoogtepunt bereikt. Dit kan als positief nieuws voor BTC worden gezien, want als Gold in de komende weken blijft toenemen, kunnen we verwachten dat BTC in de wind mee zal gaan en ook zal stijgen.

Wat is er aan de hand?

Als we naar de daggrafiek hierboven kijken, kunnen we duidelijk zien dat BTC de afgelopen maand gevangen zat in een symmetrische driehoek. De munt was niet in staat om boven de bovengrens van de driehoek te breken in juni, waardoor de munt de hele maand door slechts 8.800 dollar waard was. Gelukkig sloot de munt nooit onder de ondergrens van de driehoek, waardoor het patroon intact bleef.

In juli kunnen we zien dat BTC blijft stuiteren tussen de driehoek terwijl we wachten op een vorm van hogere doorbraak.

Bitcoin-prijsvoorspelling op korte termijn: Bullish

BTC is nog steeds bullish op dit moment, maar een doorbraak van deze driehoek is zeker nodig om deze stierenloop verder te laten stijgen. Als de verkopers BTC uiteindelijk onder de driehoek duwen, wordt de markt als neutraal beschouwd. Aan de andere kant, als de kopers breken boven de driehoek en erin slagen om boven de $ 10.000 te duwen, zou de markt zijn bullish trend voortzetten.

Als de verkopers wel lager duwen, ligt het eerste niveau van ondersteuning aan de ondergrens van de driehoek. Onder dit, is toegevoegd steun gevonden op $ 8.900 (100-dagen EMA), $ 8.800 (downside 1.272 Fib Extension), en $ 8.692 (.382 Fib Retracement en 200-dagen EMA).

Als de verkopers BTC verder lager blijven drijven, ligt de toegevoegde steun bij 8.150 (.5 Fib Retracement), $8.000, en $7.600 (.618 Fib Retracement).

Waar is de weerstand tegen de bovenkant?

Aan de andere kant, als de kopers hoger duwen, ligt het eerste niveau van de weerstand aan de bovengrens van de driehoek. Daarboven wordt de toegevoegde weerstand gevonden op $9,783 (bearish .886 Fib Retracement) en $10,000.

Als de kopers kunnen breken boven $ 10.000, wordt een hogere weerstand gevonden op $ 10.287, $ 10.432 (2020 hoog), en $ 10.716. Dit wordt gevolgd door weerstand bij $11.000, $11.332, $11.610, en $12.000.

Wat laten de technische indicatoren zien?

De RSI is onlangs onder de lijn van 50 gedompeld, wat aangeeft dat de verkopers de leiding hebben genomen over de dynamiek van de markt. Dit zou het eerste teken kunnen zijn dat we misschien wel onder de driehoek vallen. Daarnaast heeft de Stochastische RSI een bearish crossover signaal geproduceerd dat de markt lager zou moeten sturen.

Bitcoin-prognose

Dus, BTC zit nog steeds in deze driehoek – waar kunnen we vanaf hier naartoe?

Nou, de RSI kruising onder de 50 en de bearish Stochastische RSI kruising is een beetje nerveus dat we onder de driehoek zouden kunnen vallen. Als we dat doen, zal ik op zoek gaan naar steun voor 8.800 dollar en de 200-dagen EMA.

Aan de andere kant, als de stieren kunnen vechten om boven de driehoek te blijven, kunnen we een positieve doorbraak verwachten om ons terug te duwen in de richting van de 2020 hoogtepunten.

Kommentare geschlossen